Започва работата по санирането на четири блока в гр. Гоце Делчев, които са одобрени по програма «Енергийно обновяване на българските домове 2007 – 2013 г.», съобщиха от Общинската администрация.Sanirane

Това са блоковете, намиращи се на:  ул. «Бяло море» 16, ул. «Одрин» 1, ул. «Щип» 4 жилищна кооперация 10 блок 1 вход А и бул. «Гоце Делчев» 32. За тези четири блока са издадени необходимите строителни разрешения и е избрана фирма – изпълнител от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която ще започне работа по санирането. Други четири блока, също предстои да бъдат санирани по тази програма, като в момента процедурата е на етап избор на фирма – изпълнител.

По новата Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, вече приключи първия етап и са избрани фирмите, които ще извършат техническото обследване на сградите. Следващите етапи по програмата са изготвяне на обследвания за енергийна ефективност, проектиране, строителство.

За всички 21 сгради в гр. Гоце Делчев, които са с над 36 самостоятелни апартаменти бяха регистрирани сдружения, съгласно изискванията на програмата. Впоследствие бяха подадени заявления за финансиране, сключени договори с общината и тристранни договори с областния управител и Българската банка за развитие.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *