С гала концерт от 19 часа на 3 август в залата на Неврокопската митрополия в град Гоце Делчев запова петото издание на фестивала за камерна музика „Неотъпкана пътека“.

3 август 2023 – Неврокопска митрополия, Гоце Делчев
4–6 август 2023 – Читалище „Светлина“, Ковачевица
9 август 2023 – Епископска базилика на Филипопол, Пловдив

Ще чуете и камерни шедьоври от Брамс, Шонберг и Дохнани, както и по-рядко изпълнявани творби за разнообразни ансамбли и певци от Бърнстейн, Бацевич и Монгoмъри. За първи път ще гостуват в България световноизвестните музиканти Рандъл Скарлата, баритон (САЩ) и Макс Бейли, виола (Великобритания). Към екипа с вече познатите от предишни издания музиканти ще се включат и Дора Димитрова, цигулка (САЩ/България) и Вяра Шуперлиева, пиано (България/Aвстрия).

Тази година програмата е разширена с „Пътеката е ваша“. В Ковачевица ще гостуват трима млади български композитори – Лора Ал Ахмад, Светлин Христов и Петър Керкелов, които ще напишат нови камерни творби за музикантите на фестивала. Продължава и образователната програма „Пеещи сърца“ с ръководител оперната певица и музикален педагог Мариана Карпатова за деца от региона на Гоце Делчев.

Програмата на фестивала вижте ТУК https://neo-path.com/program?lid=1

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *