Започна гласуването за наградите „Златен гълъб“ на Обществения съвет по образование в град Гоце Делчев. Тази година от неправителствената организация са решили да стане чрез гласуване в интернет. Номинирани са всички  училища, директори, учители, ученици от основните и средните училища, и детските градини в град Гоц6828382е Делчев. Гласуването ще продължи до 23.06.2016 г. на:

http://zlatengalab.weebly.com/

„Златен гълъб“ е инициатива на Младежкото крило на „Обществен съвет по образование в община Гоце Делчев”. Идеята е на двама доброволци на неправителствената организация.  Благовест Пулев и Джесика Галинова вдъхновени от младежки летен лагер на Национална мрежа за децата и организирането на церемонията „Златна ябълка” на НМД, предлагат да бъдат учредени наградите „Златен гълъб“ .  Младите доброволци са вдъхновени от желанието да наградят хора, трудещи се усърдно в образователното дело, да издигнат още повече авторитета на училищата и да дадат една специална награда за приятел на детето.

Наградите са наречени така заради символа на организацията – бял гълъб обиколен от осем звезди и заради символа на гълъба, като птица на мира, и надеждата. Със златото показваме колко ценни са тези общочовешки добродетели. За първи път награди „Златен гълъб“ бяха раздадени през миналата година.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *