Община Гоце Делчев организира  днес две информационни събития във връзка с реализиране на проект „Реконструкция на съществуваща сграда за изграждане на социални жилища в град Гоце Делчев”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 1 734 806 лв. с европейско и национално финансиране.

На пресконференцията в малката зала на Дома на културата бе уточнено, че сградата на някогашните спални помещения в бившата казарма в гр. Гоце Делчев ще бъде напълно обновена, като в нея ще бъдат открити общо едностайни, двустайни и тристайни 30 социални жилища, в които ще има възможност да бъдат настанени 73 жители на града и общината – родители с деца и хора в риск от бедност, с цел да бъдат подобрени жилищните им условия, чрез осигуряване на подходяща инфраструктура и създаване на условия за социалното им приобщаване. Подборът на нуждаещите се ще е изключително прецизен, като целта е да им се осигури подслон за определен период от време, така че те да съумеят да пренасочат своя потенциал и ресурс за професионална реализация и да подобрят своя социален статус, уточни кметът Владимир Москов.

По-късно, кметът Владимир Москов и председателят на общинския съвет Димитър Балтаджиев направиха първа копка на обекта, като срокът за завършване на строителството е през септември 2022 година.  На двете събития присъства ръководството на община Гоце Делчев, ръководители на социални заведения в общината, медии и строители от фирмата изпълнител.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.