В дните до 24 април, по инициатива на TISPOL, на територията на всички  държави-членки на европеtispollogoйската организация, се провежда полицейска операция за контрол на разрешената максимална скорост за движение.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от  тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали  са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.
Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава  да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.  Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.
В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You missed