Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 11 до 20 април. В него ще се включат училища, детски градини, както и различни институции.

Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да участват в кампанията по пролетното почистване полиетиленови торби и ръкавици.

По населени места можете да се обръщате към кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.

Всички, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на община Гоце Делчев е добре да спазват няколко основни правила:

•        Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в чували до съдовете за битови отпадъци. По-големите по размер отпадъци, както и градинските такива като клони, също трябва да бъдат оставяни до контейнерите или кофите за боклук. Община Гоце Делчев ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване. Гражданите могат да ги получат от 11 до 20 април между 8.30 и 17.00 часа на партера на сградата на общинската администрация. Заявка за събиране на чувалите с отпадъци може да подадете на тел. 0888 006080.

•        За кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета, собственост на община Гоце Делчев е необходимо да има писмено разрешение, издадено от общината.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

Целта на кампанията е да обединим усилията си в почистването и поддържането на чистотата на нашия град и селата, за да станат те още по-красиви и приветливи. Затова призоваваме всички ръководители на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.

От община Гоце Делчев призовават също и живеещите в жилищните блокове да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред блоковете.

И тази година Община Гоце Делчев ще спази традицията и ще награди най-активните в почистването. Специално сформирана за целта комисия ще оцени в периода 26 – 29 април 2022 г. най-добре поддържаните зелени и цветни площи в гр. Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *