Започна основен ремонт на детска градина „Радост“ в град Гоце Делчев. Това е третия обект от големия проект за обновяване на образователната инфраструктура, съобщи кметът Владимир Москов. Общата инвестиция е 6 186 670 лв. като с тези средства ще бъдат напълно обновени сградите и дворните пространства на Второ ОУ „Гоце Делчев“ и детските градини „Калинка“ и „Радост“.

След като на 21 март 2019 г. бе направена първата копка и официално започна работата по ремонта на Второ ОУ и ДГ „Калинка“, от тази седмица стартираха дейностите по обновяване и на ДГ „Радост“. Там предстои цялостно обновяване и преоборудване на сградата, както и на дворното пространство, където ще бъдат монтирани нови детски съоръжения. До приключване на ремонтните дейности, децата и екипите, които се грижат за тях са настанени в детските градини „Снежанка“ и „Детелина“.

Проектът „Обновяване на образователната инфраструктура в гр.Гоце Делчев“, е вторият, който стартира от одобрената Инвестиционна програма на общината по ИПГВР 2014-2020г., която е на обща стойност от 19 070 867,83 лв.

До момента е изпълнен проектът „Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр.Гоце Делчев“, а следващите проекти са свързани с обновяване на Дома на културата и изграждане на социални жилища и енергийна ефективност.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *