В първия ден на пролетта в град Гоце Делчев започна обновяването на едно от най-старите училища в града и сградите на две детски градини.  По проект на стойност 6 200 000 лева, спечелени по програма Региони в растеж и Европейски фонд за регионално развитие, общината ще ремонтира и модернизира сградите, дворните пространства, зелените площи, спортните и учебни зали, класните стаи, кабинети, коридори, кухненски помещения, спални и занимални на Второ основно училище, ДГ „Калинка“ в кв. Комсала и ДГ „Радост“ в кв. Средна. За двата обекта процедурите по определяне на фирмите изпълнители са приключили и първите строителни работи вече започнаха. Учениците от Второ ОУ учат в Трето ОУ и НПГ, а децата от ДГ „Калинка“ са настанени в детска ясла Пролет и в детската градина на близкото с. Мосомище, за което им е осигурен ежедневен транспорт. През месец май ще започне и ремонтът в ДГ „Радост“, уточниха от община Гоце Делчев.

Кметът Владимир Москов, народният представител Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, заместник кметовете, общински съветници, директори на училища и детски градини, родители и граждани присъстваха на отслужените водосвети на двата обекта. С пожелание за бърза и качествена работа към строителите се обърна кметът Москов, който за късмет разби по бутилка шампанско в основите на сградите и припомни, че през тази година по програмата Региони с растеж ще започне също изграждането на 34 социални жилища в района на бившата казарма и основно обновяване на Дома на културата в гр. Гоце Делчев.

От началото на новата учебна година децата ще се върнат в модерните обновени сгради, а специално за Второ основно училище ще бъде решен и още един проблем – преминаването на едносменен режим на обучение, добави още кметът.  Грижа на Община Гоце Делчев е също обновяването на сградата на Трето основно училище, с което 90 процента от цялата образователна инфраструктура ще бъде обновена, уточни още кметът Москов. Още снимки от събитията ТУК:https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=2316603138397732

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *