С церемонията „първа копка“ символично започна изпълнението на строителството на двата обекта – въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Гоце Делчев – на ул. „Гоце Делчев“ 29 вх.А и на ул.“Дунав“, блок №27 и блок №28.

На събитието присъстваха кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, изпълнителите на дейности по проекта, както и представители на сдруженията на собствениците на двете многофамилни жилищни сгради.

Проектът е на обща стойност 758 556.22 лева, от които европейско финансиране – 630 747.73 лв., национално финансиране – 111 308.43 лева, собственият принос на община Гоце Делчев е в размер на 16 500.06 лева.

Главната цел на проекта е обновяване на жилищната инфраструктура в гр. Гоце Делчев за осигуряване на по-добри условия на живот за живущите в многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

От въведените мерки за енергийна ефективност ще бъдат засегнати общо 60 домакинства – по 30 в двата обекта.

В рамките на проекта се направи топлоизолация и подмяна на дограмата. Ще бъде направен също ремонт на общите части, хидроизолация на покрива, ремонт на комините и осветителната инсталация в сутерена, ще се изгради и достъпна среда на входовете.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *