Преподавателката по български език и литература и френски език в СУ „Никола Вапцаров“ в гр. Хаджидимово Заприна Глушкова за втора поредна година беше обявена за Любим учител.

Заприна Глушкова (в ляво)

Нейни подгласници станаха Цветелинка Котева, учител по английски и музика в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград, и Мария Георгиева, учител по български, литература и руски език и настоящ директор на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев.

Мария Георгиева

Награждаването на победителите в седмото издание на конкурса „Любим учител“ се състоя снощи на тържествена церемония в „Ларго мол“ в Благоевград. Изисканото парти събра на едно място много общественици, политици, управници, културни и образователни дейци от целия регион. В състезанието тази година се включиха стотици учители, ученици и родители от общините Благоевград, Симитли, Сандански, Петрич, Кресна, Разлог, Банско, Белица, Якоруда, Хаджидимово и Гоце Делчев.

Вотът бе много оспорван, а специален приз за най- голяма подкрепа при електронното гласуване бе присъден на преподавателя в Спортното училище в Сандански Стойко Найденов. Той събра впечатляващите 1912 гласа в първия тур на конкурса. Есетата на претендентите за призовите места обаче определиха седмина, които продължиха във финалния тур на конкурса, а темата бе „Учителят – професия на бъдещето, иновации и креативност“. Председателят на комисията по проверка на писмените работи, ЮЗУ професорът Антони Стоилов, оцени най-високо есето на Запринка Глушкова.

Екипът на вестник „Струма“ спази традицията да засвидетелства уважение и към учителите ветерани, посветили живота си на професията. За заслугите им към образованието и огромната следа, оставили у учениците и колегите си, бяха аплодирани Севдана Марковска, бивш директор на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, Лилия Ризова, дългогодишен учител по френски език в ЕГ, Виолина Чимева, пенсиониран учител по математика в Икономическата гимназия в Благоевград и дъщеря на легендарния директор на МГ Тодор Чимев, и 90-годишната Лимонка Барова, първата жена директор на училище в Разложко.

Призът „Училище на годината 2019“ бе присъден на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград за иновативност и отлични резултати на учениците.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *