Смесени екипи от служители на пътната полиция в Гърция и България ще контролират спазването на правилата по пътищата в пограничните районни от днес до 30 октомври, съобщиха от МВР. Българо-гръцки екипи ще патрулират в района на граничните пунктове Илинден – Ексохи, Кулата – Промахон, Свиленград – Орменион, Ивайловград – Кипринос, Златоград – Термес и Маказа – Нимфея.
GKPP_Ilinden

Гръцки и български полицаи ще следят приоритетно за спазване на скоростните режими, неправилно изпреварване, употреба на алкохол, валидност на документите на водача и на превозното средство – свидетелство за управление, талон, задължителни застраховки и други, както и за техническото състояние на автомобилите. Пътните полицаи ще осъществяват и контрол по отношение контрабандата на цигари и други стоки, както и за превозване на хора с нередовни документи за пребиваване.

Полицейските служители от изпращащата държава ще изпълняват дейността в националната си униформа. Те са със статут на наблюдатели, полицейското правоприлагане се осъществява от служителите от страната – домакин, се уточнява в съобщението на МВР.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *