Избраният за общински съветник от листата на ДПС Ибрахим Аян е подал заявление в ОИК – Гоце Делчев, че се отказва от мястото си в новия Общински съвет.

Общинската избирателна комисия счита, че в Изборния кодекс не е предвидена процедура по отказ на избран кандидат, след вземане на решението на ОИК за обявяване на избрани за общински съветници, какъвто е случая на територията на община Гоце Делчев. Членовете на комисията са изложи и други аргументи, с които оставят подаденото заявление от Ибрахим Иса Аян без разглеждане като недопустимо, поради липса на компетентност за произнасяне от ОИК Гоце Делчев. Решението е прието с 4 гласа ЗА и 2 гласа ПРОТИВ. ЗА са гласували Мартин Бусаров, Венета Итева, Рая Тунчева, Росица Герова. ПРОТИВ са гласували Иванка Кехайова, Мария Икономова. То подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

По информация от родното село на общинския съветник, той е бил принуден да подаде това заявление, защото е нарушил партийната дисциплина и е работил в предизборната си кампания за да спечели преференции. ДПС категорично заяви още преди изборите, че няма да толерира този подход и няма да работи за преференции. 

By hronika

One thought on “Защо общинският съветник Ибрахим Аян се отказва от спечеленото място”
  1. VASILIS KARAS E POSVETIL PESEN NA TOZI COVEK EVALA!!! MADAR 4OVEK E TOI PU6I TREVA ZDRAVO !!! VSI4KI SME V TOZI GOTIN SVQT A NQKOI SA QKO NAPRED – PAZI BOJE OT TAKIVA PERDETA !!! TE DA SI VA POEMAT 6TOM STE S TQH !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *