Днес беше може би най-абсурдният ден от ..ее, от много дни насам.
Радвахме се като деца на фалита на съседите гърци. Тези, при които ходим за да се спасим от бетона на нашето си море и лайната, дето плуват в залива на Арапя, да си починем, да ни нахранят прекрасно, да полежим на техните чисти плажове, закътани в борови горички, да попътуваме по техните чудесни пътища, там да спазваме правилата за движение, да пийнем фрапе на брега на морето, пък после узо с препечени филийки с чесън и маслини, подарък от заведението, там, където хората не работели, ама до 3 през нощта сервират джин и турско кафе, а пък в 8 сутринта вече са измели, измили и подредили сладкарницата и цветята. Мързеливите гърци дето няма едно боклуче в малките им китни градчета, а те в неделя сутрин всички са на църква, облечени в най-новите си дрехи. И никой не рови в кофите за парче хлебец. А боклукчиите им са облечени в бели оверали /това е немската дума за гащиризон/. Пък слугините им са българки.
От друга страна станахме свидетели на това как държавната машина въздаде правосъдие в село някаквко си. Събори напълно незаконни къщи. Цялото народонаселение се радваше на справедливостта. Имаше много, ама много журналисти, оператори и секви прайдове там. В някакъв момент бяха повече от този в София и доста по-несимпатични.
Иначе в т.н. социални мрежи се увъртолихме в цветовете на дъгата. Беше важно да защитим човешките права. Щото сме човеколюбиви, великодушни и интелигентни. Такъв един достоен народ сме ние.
Също така ни отмениха за месец увеличението на тока.
Увеличиха ни и минималната заплата.

www. ATANASIOS REPAKISsvobodnoslovo.eu

СНИМКА Атанасиос Репакис – Пенсионери от Драма на опашка за 120 евро от пенсиите си, които се раздават по азбучен ред

Εθνικη τραπεζα Δραμα τωρα: Εαν λεγεσαι „Αντωνιου“ θα παρεις απο τη συνταξη σου 120 ευρω . Αν λεγεσαι Ωραιοπουλος θα ξαναρθεις την παρασκευη. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ Το Γ. Σκηνες Σοβιετ! Ευγε Τσιπρα!

 

 

МЕРКЕЛ

 

By hronika

One thought on “Защо се радваме на фалита на съседите?”
  1. Някои се радват на несполуката на ближния, а други (цяла Европа) се опитва да спаси Гърция чрез дарения, защото с малко мозък всеки би избрал да помогне, а не да злорадства. Аз уважавам гърците като народ и се надявам да има план Б за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *