За втора поредна година село Брезница ще бъде домакин на международен фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки“. Второто издание на фестивала ще се проведе на 29 и 30 септември 2018 г. Организатори са НЧ „Петко Рачев Славейков-1938“ с. Брезница, кметство Брезница, съвместно с община Гоце Делчев.
Фестивалът се провежда в рамките на Проект „Платформа за трансграничен фестивален туризъм в областта на културата и традициите – ФОЛКЛОР“ и е финансиран от Програмата INTERREG-IPA CBC Македония – България, PROJECT REF. NUMBER: CB006.1.21.166.- изпълняван съвместно с община Пехчево, Република Македония.
Очаква се броят на самодейците да надмине хиляда участници в двата фестивални дни. Участие са заявили и фолклорни състави от чужбина. В рамките на фестивала се организира и изложение на занаятчии, и дребни производители от България и Македония.
Организаторите са подготвили празнични концерти, а оркестри за народна музика ще се погрижат за доброто настроение на всички жителите и гости на Брезница, съобщи Салих Буковян. който е един от най-активните самодейци в село Брезница.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.