Неврокопската професионална гимназия „ Д.Талев“ получи Златен медал от Синдиката на българските учители към КНСБ. Златният медал бе връчен от председателя Янка Такева на директора на училището Мария Георгиева по време на тържествена церемония по откриването на обновените кабинети по химия и физика. Отличието се дава заради  високия принос на гимназията в образователния процес и отличното сътрудничество със синдикалната организация. Медалът от истински благороден метал –  злато –  бе символичен знак за истински стойностните постижения на училището и за истинския дух на приятелство със СБУ към КНСБ.

    Гости на официалното откриване на реновираните кабинети по химия и физика в НПГ „ Д. Талев“  бяха д.ик.н. г-жа Янка Такева, г-н Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, г-н Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, г-н Саид Иброш зам. кмет, г-жа Маргарита Енчева началник отдел „ Образование“ в община Гоце Делчев,  г-н Георги Шапков – управител на фирма „Престиж бизнес“, г-н Димитър Серафимов от  вестник „Топпреса“, директори на училища от Гоце Делчев и региона, учители по природни науки.

От името на Ръководството и Педагогическия съвет на гимназията госпожа Такева и господин Златанов бяха удостоени с плакет на НПГ „Д.Талев“. Госпожа Янка Такева бе отличена за   постоянната си подкрепа и ангажираното участие в развитието на професионалната гимназия. А господин Златанов получи плакета в знак на благодарност за съвместната работа и дългогодишната активна подкрепа на инициативите на НПГ. В своите поздравителни речи те благодариха за отличието и акцентираха на съществената роля на НПГ за провеждане на модерна, високотехнологична, качествена общообразователна и професионална подготовка.

    И тъкмо обновяването на материално-техническата база бе посочено като важно и необходимо условие за повишаване мотивацията и възможностите за учене. Модерните условия и академичната обстановка в  новооткритите кабинети ще дадат пряка полза в работата на учители и ученици.

Официално лентата на кабинета по химия бе прерязана от г-жа Янка Такева и г-н Владимир Москов, а на кабинета по физика – г-н Златанов и г-жа Георгиева. Преподавателите по химия и физика – старши учители Мария Москова и Славен Рускова – проведоха първите си лабораторни упражнения с ученици под наблюдението на гостите. Темата по химия бе „Изследване  свойствата и доказване на въглероден диоксид“, като учениците без предварителна подготовка направиха химичния експеримент и обработиха и анализираха резултатите. По физика бе направена демонстрация на тема „ Електростатика с уреда генератор Ван де Грааф“.

В знак на признателност методическото обединение по природни науки и физкултура и спорт връчи благодарствени писма на директора на НПГ и на фирмите, участвали в реновирането на кабинетите.

Гостите имаха възможност да се насладят на стилната обстановка и кетъринга, подготвени от учениците от направление „ Туризъм“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *