Колоездачният клуб „Пирин” (Гоце Делчев) участва в обиколката на Войводина, което е едно от най-големите състезания за юноши на Балканите. Тимът бе предвождан от треньора Трифон Стойчев и острието в състава Румен Ковачев, който се намира в страхотна форма и през тази година му се възлагат най-големи надежди за медал.
Клубът може да се похвали с първото си златно отличие в своята кратка 7-годишна история. Негов носител стана именно капитанът. Златото Румен Ковачев спечели в състезанието за купа „Милко Димов, Илия Кръстев“ в Сливен, където бе безапелационен при юношите старша възраст. Преди седмица колоездачът затвърди отличните впечатления от настоящата си форма в Слънчев бряг, след като спечели приза за най-активен състезател в категория В 1 на силната международна надпревара – мемориал „Димитър Янков”, част от календара на Международната федерация по колоездене. Силното му представяне убеди селекционера на националния юношески тим на България Людмил Киров да го вземе в състава, който ще представя родината ни във Франция. Там младите ни колоездачи ще се пуснат в едно от силните многоетапни състезания на стария континент в своята възрастова група в категория В 1 Тур де ла Венир. Румен Ковачев и съотборниците му от юношеския национален отбор тръгват за страната на любовта и хубавото вино веднага след края на обиколката на Войводина, която се явява генерална репетиция за него.
„Това определено е успех за мен, за моя треньор Трифон Стойчев и за родния ми град Гоце Делчев. Също и на един от основните ни съмишленици господин Бертрам Ролман, който винаги е бил зад нас. Естествено не трябва да отмина и съотборниците ми, с които сме един истински отбор,” коментира щастлив Румен Ковачев преди заминаването на КК „Пирин” (Гоце Делчев) за Сърбия.

на снимкаrumen kova4evта: Румен Ковачев (от ляво) и треньорът му Трифон Стойчев много се надяват на медали в Сърбия

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *