Гоце Делчев бе домакин на второто издание на международния турнир в памет на основателя на хандбалния спорт в град Гоце Делчев Атанас Карабельов, който се проведе от петък до неделя в местната зала „Неврокоп Арена“. Турнирът се реализира със съдействието на община Гоце Делчев и под егидата на Българската федерация по хандбал.

Момчетата на хандбалния клуб „Пирин 64“ Гоце Делчев записаха три категорични победи в турнира. Още в първия ден от спортното събитие те се наложиха над отбора на Северна Македония ХК“Астраион“ (31:20), а на следващия ден и над ХК „Труд“, с. Труд (27:22).

В полуфинала пиринци записаха страхотна победа над отбора на ОХК „Беласица“ гр. Петрич, завършвайки мача с безапелационното 29:15, което им осигури място на финала. Преди решаващия двубой за определяне на победителя в турнира, един срещу друг излязоха отборите, претенденти за 3-4 място и съответно 5-6 място.

На финала на турнира отборът на ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев се изправи срещу тима на гостите от ХК „Бианко Монте Драма“ Гърция, където след отлична игра момчетата на Иван Букурещлиев се поздравиха с победа и резултат 22:16. Домакините от „Пирин 64“ заслужиха златните медали и вдигнаха шампионската купа след като се наложиха с разгромяваща победа над силния отбор от гр. Драма, Гърция.

Преди официалното награждаване, председателят на ХК „Пирин 64“ Богдан Боцев връчи почетен плакет на сина на Атанас Карбельов и на кмета Владимир Москов, в знак на признателност за подкрепата и развитието на хандбала в града.

Награждаването на участниците в турнира бе съпроводено от атрактивно шоу. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и Богдан Боцев лично връчиха златните медали и шампионската купа на победителите от ХК „Пирин 64“.

По време на церемонията бяха връчени и индивидуални отличия.

Две от индивидуалните награди спечелиха хандбалисти на „Пирин 64“ Гоце Делчев. Александър Заемджиков бе определен за най-добър вратар в турнира, а Андон Пендичев заслужи признанието голмайстор в турнира. Индивидуални награди получиха още двама хандбалисти от отбора от Гърция (за най-полезен играч) и от тима от Петрич.

Второто издание на международния турнир по хандбал, организиран в памет на бащата на хандбала в града домакин, премина при отлична организация, напрегнати и вълнуващи спортни двубои и под нестихващите възгласи на публиката. Организаторите бяха подготвили и ефектно светлинно-звуково откриване на турнира, чието провеждане се очаква да се превърне традиционно.

На 1 място ХК „Пирин 64“ Гоце Делчев

На 2 място ХК“Бианко Монте Драма“ Гърция

На 3 място ОХК „Беласица“ гр. Петрич

На 4 място ХК „Труд“, с. Труд

На 5 място ОХК „Поморие“

На 6 място ХК“Астраион“, Струмица, Северна Македония

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.