38 нови работни места разкри фирма „Билта“ ЕАД  в гр. Гоце Делчев, като 20 от тях са за млади хора. В продължение на година те бяха обучавани в професиите хотелиер, администратор, камериер, портиер – пиколо, сервитьор – барман, готвач. Заедно с обучението и квалификацията им, по проекта „Ново начало за безработни и неактивни лица“ фирмата осигури за новите им работни места специализирано хотелско и офис оборудване, униформено работно облекло. Участниците в проекта ще останат още една година на работа, а и след това.  Стойността на проекта е 389 132, 74 лв.

„Само чрез професионално развитие и квалификация на персонала, може да има резултат“ – категоричен е собственикът на фирмата Иван Биларев. Не само по този проект, обучението на целия ни персонал два пъти в годината в тридневни семинари е утвърдена практика. 95 % от хората, които са били при нас в хотелските комплекси UVA NESTUM WINE & SPA и THERMA VITATE – профилакториум Oгняново са с положителни отзиви.

Инвестициите в региона носят полза на всички. Фирмата ни има собствен отдел за разработване на проекти за спечелване на европейско финансиране, но ползваме и консултанти, които са специализирани в различните програми.  Въпросът е да имаш идея, а не да търсиш да усвоиш едни европейски пари“ , коментира Иван Биларев на пресконференция, на която представи резултатите от реализирания проект.

„Безработицата е сериозен проблем за всяко общество, което се стреми да просперира. Затова като социално-отговорен инвеститор в „Билта“ ЕАД вярваме, че с реализацията на проекта „Ново начало за безработни и неактивни лица в „Билта“ ЕАД сме подпомогнали едни от най-уязвимите групи на пазара на труда, като в същото време сме дали добър пример за инвеститорите и предприемачите в района“, заяви Иван Биларев – изпълнителен директор на „Билта“ ЕАД, бенефициент по проекта. „Основна цел на нашата дейност е популяризиране на Гоце Делчев и региона като целогодишна туристическа дестинация. Продължаваме да инвестираме в обучението на служителите и вярваме, че професионалното обслужване и богатството на туристически забележителности ще превърнат района в търсено и предпочитано място за туристите от страната и чужбина”, допълни oще Иван Биларев.

Екипът на „Билта“ ЕАД започва работа по нов спечелен проект по програмата Еразъм, свързан с пътя на виното, с партньори от Гърция и Италия, който ще даде възможност за развитие на Гоцеделчевския регион на хотели, ресторанти, винарни, културни забележителности и археологични обекти.

 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.