Всички деца се раждат с естествената способност да научат майчиния си език. Те умеят да повтарят с изключителна точност звуците, които чуват, да имитират, да разбират интуитовно значението на думите, а по-късно и да съставят изречения с научените думи. Така, в един момент от развитието си, детето вече владее родния си език. Тези вродени способности на децата биха могли да се използват и при изучаването на втори, и дори трети език, така ще работят две млади преподавателки Елена Рускова и Мариана Рускова в игровото училище, което беше открито в Гоце Делчев.От понеделник 28 октомври ще се провеждат безплатни открити уроци в игрово езиково училище Абракадабра, а от 4.11 започват заниманията.

Ето какво разкри за този съвсем нов и амбициозен проект Елена Рускова:

Нашата концепция е разработена за английски и немски език.  От 1997 година тя е работи с деца от цяла Европа в света на чуждите езици. Основната ни цел е да предложим на децата висококачествено и професионално чуждоезиково обучение. Децата учат чужди езици чрез забавни, специално разработени, игрови методи.

Ние разделяме децата в различни групи, според възрастта им и нивото им на владеене на чуждия език. Заниманията могат да се провеждат, както в специално обособените помещения на училището, така и в различни детски градини и училища. Нови групи могат да се сформират по всяко време на годината.

Методът ABRAKADABRA е съобразен изцяло с нуждите на децата и се актуализира периодично. Той използва уникалните, вродени способности на децата за изучаване на език чрез игри, които симулират ситуации от ежедневието. За децата това е едно забавно приключение в един нов свят, в който няма и следа от стрес и претоварване. Точно обратното- доставя им огромно удоволствие!

Всички деца се раждат с естествената способност да научат майчиния си език. Те умеят да повтарят с изключителна точност звуците, които чуват, да имитират, да разбират интуитовно значението на думите, а по-късно и да съставят изречения с научените думи. Така, в един момент от развитието си, детето вече владее родния си език.

Тези вродени способности на децата биха могли да се използват и при изучаването на втори, и дори трети език, които подобно на майчиния език, се запаметяват в различна част на мозъка – на много по-дълбоко ниво в съзнанието, отколкото един език, изучаван в по-зряла възраст.

Една добра възможност за ранно чуждоезиково обучение се е доказала в Канада преди повече от 30 години. При този т. нар. Метод на потапянето, децата биват „хвърляни“ в един „езиков басейн“, в който първоначално само пляскат с ръчички и крачета, а след известно време започват да плуват уверено.

Език се учи най-лесно и ефективно, когато стане част от ежедневието и човек започне да живее с него. Научно доказано е, че при малките деца и възрастните се активират различни области на мозъка в процеса на обучение. Децата учат чужд език като използват същата област на маозъка, която използват и при изучаването на майчиния си език. Благодарение на тази способност, за тях е по-лесно да изучат един или няколко допълнителни езици. Методът на цялостната физическа реакция, който използваме, допринася за по-ефектвно научаване чрез включване на всички сетива в процеса на обучение.

В нашето игрово училище се разграничаваме от изкуствената комуникационна среда, създавана при традиционните методи на обучение. При нас не се учи с класически учебници, които да подскават на детето, че е на училище. При нас се играе на чужд език! Ние предоставяме на децата Ви лесен и забавен старт в един нов свят, в който се учи без стрес и претоварване. Овен това, ние ангажираме всичките им сетива, което води от своя страна до по-трайно и ефективно запаметяване.

Нашето игрово училище разполага с обширни материали под формата на три учебни помагала по метода ABRAKADABRA. Тези книги са предназначени за различни възрастови групи.

В структурата си книгите следват един и същи принцип, но се различават по своята комплексност. При по-задълбочено ниво на знанията може да се отиде по-дълбоко в дадена тема и съответно да се надграждат уменията на децата за разбиране, говорене, четене и писане.

Материалите са абсолютно безплатни за децата!

Учителските помагала съдържат обширно въведение в метода на ABRAKADABRA, планове за провеждане на игровите часове, както и допълнителни идеи за преподавателите, вклчючващи разнообразни игри и помощни материали.

По време на часовете на децата имат достъп до:

  • Разнообразни игри и материали за майсторене
  • Флашкарти и постери
  • Музика
  • Различни детски съоражения (магазин, книжарница, кухня, ресторант и т.н.)
  • Забавни костюми, с които часовете стават още по-увлекателни
  • Мутимедийни технологии

Материалите, с които работим се обновяват и разширяват периодично. Ние съобразяваме тематиката на часовете с интересите на децата и включваме разнообразни области като животни, семейство, транспорт, цветове и много други.

Родителите не трябва да купуват никакви материали. Ние предоставяме всичко необходимо за нуждите на курса. Всяко дете получава от нас папка, в която да събира материалите си и да се упражнява вкъщи. Материалите са забавни, но в същото време развиват езиковите умения на децата.

 

Какви са възрастовите групи при нас?

При обособяване на групите, ние поставяме специфичните нужди на децата на първо място. В зависимост от възрастта си, нивото на развитие и придобитите знания, децата се разделят в различни учебни групи. Ние делим децата в три възрастови групи:

  • 3 – 6 години
  • 6 – 9 години
  • 9 – 12 години

Ранен английски или немски език – от 3 до 6-годишна възраст

Тази учебна група се състои от най-малките ни ученици, които все още не умеят да четат и пишат. При тях обучението е единствено под формата на игра. Използват се картинки, музика и игри.

Английски или немски език за деца – от 6 до 9-годишна възраст

В тази група, наред с игрите, децата се научават четат и пишат. Стъпка по стъпка, те учат отделни думички, с помощта на които съставят кратки изречения.

Английски или немски език за деца и юноши – от 9 до 12-годишна възраст

„Най-възрастната“ ни група се състои от деца, които благодарение на училищното си образование могат да четат и пишат свободно. В зависимост от нивото на владеене на езика, се изучават основни граматически правила и се набляга на интензивна лексикална подготовка.

За всички възрастови групи предлагаме авторски материали, ориентирани към съответната група. Благодарение на многообразието на методите, часовете при нас са изключително разнообразни. Специфичните преживявания на децата, интерактивното взаимодействие, музиката, както и мултисензорния метод в обучението допринасят за ефективното изучаване на чужд език под формата на игра.

 

Abrakadabra – чужди езици за деца има основна цел да подобри шансовете и перспективите пред Вашите деца във все по-глобализиращия се свят. Езиковата компетентност е високо ценена навсякъде по света и улеснява навлизането в професионалния живот.

Чрез метода ABRAKADABRA децата получават достъп до един допълнителен език по напълно естествен и забавен начин. Така те изграждат положителна нагласа към езика, който научават без да се чувстват претоварени и стресирани. Целият процес се подпомага и от непринудените взаимоотношения, които преподавателите ни изграждат с децата, в комбинация с непрекъснато актуализиращи се и увлекателни материали. Благодарение на нашия метод, децата се фокусират върху най-важния аспект на езика, а именно способността да общуват свободно.

Всичко това помага на децата да развият независимостта и самостоятелността си. Пред тях се откриват много повече възможности, благодарение на ранното и качествено усвояване на чужд език.

Многоезични в бъдещето!

Ако децата усвоят добре един език още в най-ранна възраст, то те си спестяват огромните усилия, които биха положили за да го научат в бъдеще. Децата, които израстват двуезични, не усещат трудностите, които поражда изучаването на нов език, понеже този процес се случва съвсем естествено и интуитивно при тях. Когато човек учи чужд език в зряла възраст, той трябва да вложи много време и енергия. Децата от своя страна „попиват“ информацията като гъби. Процесът на научаване при тях е в пъти по-улеснен, отколкото при възрастните. Наша цел е да предложим на всяко дете възможността да израстне двуезично и да се възползва от всички предимства, които предлага ранното чуждоезиково обучение.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *