Под мотото „Младежкото участие – път към демократично гражданство, който започва от училището“ се проведоха избори в Трето основно училище в град Гоце Делчев.

Над 80% от учениците V – VII клас се възползваха от правото си на глас в проведените избори за председател на Съвет на децата. В изборите участваха четирима кандидати, които бяха предложени от своите съученици. Това са млади хора, отличаващи се с лидерски умения.

38 бюлетини бяха пуснати за кандидата от VII б клас Марияна Хаджиева, които бяха достатъчни, за да заеме престижния пост. Марияна Хаджиева благодари за гласуваното й доверие и обеща, че ще направи всичко възможно съучениците й да се чувстват комфортно в училище, да се забавляват и да се чува техния глас. На избори, като на избори – кандидатите пишеха речи, срещаха се с избирателите и дадоха всичко от себе си, за да спечелят тяхното доверие. Правото си на глас децата упражниха в междучасията след първите три часа. Опашки се образуваха пред единствената кабина, монтирана на втория етаж в училището. До последния момент потока от желаещи да гласуват не секна. Кандидатите бяха подкрепени от своите симпатизанти, които неотлъчно бяха до тях.

За зам.-председател на училищния съвет на децата бе избран вторият по гласове, а именно Снежана Костадинова от VI б клас. Изборната комисия, която обработи резултатите, констатира само една невалидна бюлетина. След приключването на изборния ден бяха обявени победителите. Малко по-късно се състоя и извънредна среща на новия съвет, на която посланиците от различните класове в Училищния съвет и новите управляващи, положиха клетва.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *