Нормално започна и тече в ранните часове на деня изборния процес в Гоце Делчев и общината. В секциите, в централната част на града има малки опашки от по 3-4 чакащи.57390_660_370-jpg-pagespeed-ce-708-tetuee

Днес до урните трябва да отидат 29 174 граждани, които са разпределени да гласуват в 43 избирателни секции, като една от тях е подвижна, уточни секретарят на Общинската администрация Мариана Устаилиева. От 9 часа днес хората със затруднено зрение и придвижване могат да се обадят в общината, за да отиде при тях подвижната избирателна урна и комисията.

373 партийни активисти от Гоце Делчев и общината са ангажирани в изборния ден в секционните избирателни комисии, като 36 от тях са с по девет членове, а останалите са със 7 членен състав.

Традиционно в първите часове на изборния ден гласуват по-възрастните. Така е и този път. Младежката активност към изборните урни е около и след обед.

За сравнение избирателната активност на миналите президентски избори преди пет години в Гоце Делчев е била 60,89 % , вероятно сега ще е много по-висока, като се има предвид, че вече изборите са задължителни.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *