С разправия като на махленски сбор започна днес заседанието на Общинския съвет в Гоце Делчев. За трети пореден път местните старейшини трябваше да гласуват и да изберат председател на Постоянната комисия по младежта, образование, култура, историческо наследство, вероизповедания и именувания, след като досегашният й председател Джалил Бошнак вече е заместник председател на ОбС.
Групата на ДПС отново предложи за поста Салих Буковян, а ГЕРБ предложиха този път вместо Ваня Харизанова, Костадинка Богданова. Самата Богданова не е член на тази постоянна комисия и изборът й се оказа невъзможен. „Категорично сме против лицето Салих Буковян, което няма никакви политически и личностни качества и не може да контролира поведението си. Много е жалко, че колегите от ДПС издигат неговата кандидатура, което означава, че имат сериозен проблем с кадрите. Кандидатурата ми е израз на несъгласие на нашата група и не си направих отвод защото знаех, че няма да бъда избрана” – поясни тя, визирайки своя бивш съпартиец от ГЕРБ, който в последствие премина в групата на ДПС. „Колегите от ГЕРБ го ценяха и го предложиха за заместник директор на училището в Брезница” – контрира, в защита на Буковян, Ведат Хюсеин от ДПС.
Историята стана съвсем заплетена, когато гражданин от залата поиска думата, но вместо него председателят на ОбС Ангел Гераксиев, разясни, че става дума за издраскана кола на дъщерята на Благой Москов, който си тръгна DSCN4466 DSCN4467 KOLATA.

По думите на Биляна Дарева и баща й Благой, Салих Буковян, който е инструктор по управление на МПС, надраскал тенденциозно спряната на ул. „Алеко Константинов” кола. Следи от надраскаването ясно личат на снимката, която те предоставиха на „Хроника”.
Буковян разказа пред колегите си, че е възможно при разминаване между учебната му кола и другата да е станало одраскване. Потърпевшите обаче имат свидетел. Стоян Халевачев стоял на балкона и пушел. Видял как инструктора, който седял до курсистката, отворил стъклото на учебната кола и прекарал някакъв твърд предмет по цялата дясна страна на спрения на улицата автомобил. Той разпознал паркирания Ситроен и веднага позвънял да съобщи на собственичката за вандалската проява.
„Слушах заседанието на ОбС и не мога да разбера как избраха такъв човек за председател на комисията по култура. Това ли му е културата и на това ли учи курсистите” – коментира възмутена Биляна. По случая е подадена жалба в полицията от баща й Благой Москов.

By hronika

One thought on “Избраха за председател на комисия в ОбС, инструктор, обвинен от жители на Гоце Делчев, че нарочно е надраскал паркирана кола”
  1. е този тъпанар с мънипулаци от партия в партия се мести да не говорим за сестричката му фатме Салих Уруч която е нимфоманка и оня стария директор А. Ю. я разтури от еб…не после я подхфърли на Ачо Плевпелиев от ГЕРБ а сега е в пиринсекс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *