Ученици от V, VI и VII клас на ПМГ „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев, се представиха отлично в Първия кръг на Национално състезание по История на България, който бе на тема „Празничен календар на българите“. Учениците от гимназията в Гоце Делчев се откроиха сред 900-те участници от цялата страна. Те впечатлиха журито с добрата си подготовка и постигнатите високи резултати. Научни ръководители на отличените ученици са преподавтелите: Таня Трапова /на най-малките участници от V клас/; Боряна Вълчева /на участниците от VI клас/ и  Димитър Тунков /на участниците от VII клас/. Всички получиха специални грамоти за отличното си представяне от организатора на националното състезание Педагогическа асоциация „Образование без граници“.

PMG USPEX
Венета Караманова от VIII в, Мартин Пеев от Х г и Силвана Панева от ХI б от ПМГ, са сред 12 участници, класирани за втория етап на Националния ученически литературен конкурс „Млад писател“ 2015 г. Той ще се проведе на 18.12.2015 г. в гр. София.

ORIENTIRANE PMG
Учениците от спортен клуб „Туризъм и спортно ориентиране“ при ПМГ „Яне Сандански“ участваха в състезание по спорно ориентиране в позната местност. Състезанието се проведе в градския парк на гр. Гоце Делчев. Най-бързо бяха открити контролни точки от Елена Прокопова от 9 Д клас, с време 16 минути, второто най-добро време – 18 минути, е на Ели Бисерова от 9 Г клас и на трета позиция завърши Наталия Цуцуманова от 9 Г клас, с време – 20 минути.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *