Експертите на Областен информационен център – Благоевград се срещнаха с представители на бизнеса и работодатели от общините Разлог, Банско, Гоце Делчев и Хаджидимово. По време на информационните срещи, които са част от кампания на тема „Европейски средства в подкрепа на бизнеса“, представители на центъра запознаха присъстващите с три отворени в момента процедури за кандидатстване с европроекти, насочени към тях. Това са „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“  по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, „Умения“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и Схема за безвъзмездна помощ за подкрепа на МСП за растеж и разширяване извън местните пазари, която е по Пета покана на ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020 г.

И трите процедури са с краен срок за кандидатстване през май 2019 г. и предоставят подкрепа за закупуване на машини и оборудване, различни видове обучения и квалификации, разходи за персонал и други. Представителите на бизнеса и работодатели от четирите общини изразиха заинтересованост към възможностите, които предоставят процедурите и определиха финансовата подкрепа от Европейските структурни и инвестиционни фондове като изключително важна за малките предприятия в района.

Информационните срещи на Областен информационен център – Благоевград в региона продължават и през следващата седмица в общините Петрич, Сандански и Симитли.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *