Финансовата полиция на Гърция предупреждава клиентите да изискват и пазят касовия бон при покупки. Екипи от финансови инспектори и полицаи извършват проверки не само на собствениците на търговски обекти, но и на клиентите. Пред магазини, хотели дори и заведения за обществено хранене има инспектори. Неимоверно високи са глобите за търговци и хотелиери.

KASOV BONЗа услуги и покупки на стойност над 500 евро, за които не е издаден касов бон, вече отнемат лиценза за няколко дни, а след това за година. Глоби се налагат и на клиентите, които пазаруват на по-ниски цени и не изискват документ за покупката. В магазини и заведения задължително поставиха надписи на няколко езика, които информират чужденците за глобата, ако пазаруват без касов документ.

На фокус са туристически райони. Министерството на финансите в Атина разпореди проверки и в нощните заведения, където досега са регистрирани повечето нарушения и укриване на приходи. Финансовата полиция продължава проверките и за нелегално внесените пос терминали, с които гърците са укривали данъци, като се предполага, че има още много които се използват. 

Източник: в. Български новини http://newsbg.eu/

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.