Oт 29 март / понеделник / микролабораторията към МБАЛ „Иван Скендеров“|в град Гоце Делчев започна да извършва тестове за COVID-19 както в лечебното заведение, така и на място в обществени заведения, фабрики, фирми и хотели. Тестът е по метода на Елайза, който е основен имуноензимен метод в клиничната имунология ( ELISA ) със 100% чувствителност и 92.5% специфичност. Принципът на взаимодействие на веществата при извършване на Елайза метода е реакцията антиген-антитяло.

Имуноензимният метод Елайза се извършва при пациенти с:

ОСТРА ИНФЕКЦИЯ IgA / полуколичествен метод – повече от 7 дни след появата на симптоматика

ПРЕКАРАЛИ ИНФЕКЦИЯТА -IgG / полуколичествен метод – след 14 ден. Преведени резултати на Английски език. “Тези тестове ще се извършват в рамките на два часа и половина, да не се чака няколко дни, има възможност да се правят между 90 и100 проби. Ще постъпват само самите проби, без придружаващи писма от съображение за сигурност, за да не влиза нещо, което може да бъде контаминирано с вируса, нито пък да излиза от нашата лаборатория поради същите съображения“, каза д-р Любка Тренева ръководител на лабораторията.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *