Всичките седем кандидати за директор на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев са преминали първия етап от конкурса, който се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 

Те и останалите кандидати за школски директори имаха 70 минути, за да отговорят на 50 въпроса, свързани с актуални теми на училищния мениджмънт и новия за Закон за предучилищното и училищно образование, който влиза в сила от 1 август.

На 26 юли е втория етап, на който  ще се явят кандидатите Илия Динев, Марта Донкова, Иванка Маринова, Людмила ДерменджиевPYRVO OUа, Никола Джингаров, Вера Влахова и Красимира Пейчева.

Същият ден ще е решаващ и  за шестимата кандидатите за директор на училището в Сатовча  – Маруся Лозанова, Джеват Дунчев, Гюлзара Качанова, Милко Айвазов, Вера Влахова и Недко Парушев.

 

 

Ден преди тази дата е интервюто с кандидатите за директор на основното училище в с. БлатскаНефса Барзева, която бе сред четиримата кандидати за ръководния пост в това учебно заведение, отпадна, тъй като не е успяла да издържи теста. Тя е получила едва 23 точки, а за да продължи в следващия етап са необходими минимум 25.

 

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.