По време на информационното събитие областния управител на Благоевградска област Бисер Михайлов ще направи презентация на тема «10 години България в Европейския съюз», която ще представи приоритетите на българското председателство и ключовите послания в програмата на България.

Заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев ще представи резултатите, постигнати до момента в общината чрез реализиране на европейски проекти и ще начертае бъдещите предизвикателства.

В рамките на информационното събитие ще бъде представена презентацията на Карина Коршумова и Владислава Димитрова – ученички в НПГ „Димитър Талев“, класирани на първо място в Националния ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС“. За реализираните по европейски програми проекти и как те са променили училищата им, ще разкажат  ученици и учители от ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“.

В програмата на събитието са включени също изложба с детски рисунки на тема „Моята България в обединена Европа“ и концерт „Единство и богатство в многообразието“ с участието на местни групи и изпълнители.

Информационно събитие по повод 10 години от членството на Република България в Европейския съюз и българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., ще се състои в комплекс «Ува Нестум».

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *