Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов проведе среща с водача на листата на „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград Тома Томов. На срещата присъства кандидатът за народен представител от Гоце Делчев Богдан Боцев, както и кандидат-депутатите Костадин Дурчов, Николай Дундалов и Мартин Бориков.

Кметът Москов подчерта, че основните проблеми в района, които трябва да бъдат разрешени са свързани с подобряването на инфраструктурата в селата – смяна на ВиК мрежата и благоустрояване на улици. Друг важен проблем е изграждането на язовир над село Брезница, в близост до водохващането за Гоце Делчев и района, който ще реши трайно проблема с безводието при периоди на засушаване.

Кметът на Гоце Делчев сподели желанието на хората в града програмата за санирането на жилищата да продължи и да се разшири нейния обхват. „Очакванията на хората към тази програма са големи, виждаме какъв интерес има към нея тук и затова мнението ни като общинско ръководство е, че това е добра програма, която трябва да продължи“, каза още Москов.

Кметът на Гоце Делчев постави и въпроса за насочване на високотехнологични производства към по-малките градове, а не концентрирането им в района на столицата. „Едно такова предприятие би могло да се изгради в Гоце Делчев например, защото нашия регион е жив и има много млади хора“, обясни Москов и допълни, че по този начин за тях ще се осигури заетост и по-добри доходи и само така младите и образовани хора ще могат да се задържат по родните си места.

ПРЕДИЗБОРНА ПУБЛИКАЦИЯ, СЪГЛАСНО ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *