В горещите летни дни, в никакъв случай не бива да забравяме за слънцезащитните продукти. Как да ги използваме най-полезно? Добре да не вярваме в някои разпространени митове за тях.

Мит 1: Колкото по-висок е SPF, толкова по-добре SPF е показател, който показва до каква степен слънцезащитният крем блокира вредните слънчеви лъчи и обикновено кремовете с най-висок фактор се препоръчват за светла кожа. По някаква причина много хора смятат, че той е показател за продължителността на действие на крема. Всеки крем трябва да се нанася отново върху кожата след два часа, независимо от SPF-а, посочена на опаковката му. Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен Няколко полезни съвета как да изберете най-добрата слънцезащита, за красив и здравословен тен Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, ако искате да запазите здравето и красотата на кожата си за по-дълго време.

Мит 2: Слънцезащитните продукти спират витамин D Витамин D се нарича „слънчевият витамин“, защото се произвежда от кожата, когато тя е изложена на слънчева светлина. Слънцезащитните продукти блокират UV лъчите и може да се предположи, че производството на витамин D намалява поради това. Но малко от нас използват слънцезащитните продукти толкова интензивно върху всички области на кожата. А тези, които остават незащитени, получават достатъчно слънчева светлина, за да произвеждат този витамин. Ако смятате, че може да се сблъскате с дефицит, заложете на меню, в което присъстват предимно сьомга, овес, мляко, портокалов сок, яйца и риба тон.

Мит 3: Прозорците на автомобилите блокират слънчевите лъчи Предните стъкла на автомобилите обикновено са изработени от ламинирано стъкло, което филтрира и двата вида слънчева радиация, но страничните и задните стъкла нямат такъв тип защита. Необходимо е да използвате слънцезащитни продукти дори в колата.

Мит 4: Приготвените у дома слънцезащитни продукти са не по-малко ефективни Няма доказателства, че домашните слънцезащитни кремове са по някакъв начин полезни или безопасни като търговските слънцезащитни продукти. Съставките, използвани за направата на слънцезащитни продукти, просто не са достъпни за обикновения потребител, така че е невъзможно да си ги набавим и да си направим крем. Заложете на готов продукт, който лесно се абсорбира в кожата и не предизвиква дразнене.

Мит 5: Слънцезащитният крем е водоустойчив Често слънцезащитните кремове се рекламират като устойчиви на пот и вода. Но те изобщо не са водоустойчиви. Изследванията показват, че нито един слънцезащитен крем не може напълно да блокира водата. И ако сте се къпали, тогава трябва отново да го нанесете върху кожата си, пише The Health Site.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *