Председателят на Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев – Мартин Бусаров, напомня какви срокове изтичат, за да не изгубят гражданите правото си на глас.

DSCN1114

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Използвам тази възможност да се обърна към избирателите, които имат трайни увреждания и не могат да упражнят правото си на глас в изборно помещение, където гласуват по своя избирателен списък. Нека да попълнят едно заявление, което е достъпно на страницата на община Гоце Делчев и на страницата на ОИК. Нека го попълнят, подпишат и изпратят до Общинската администрация, за да могат да бъдат включени в списъка за гласуване в подвижна избирателна кутия. Този срок изтича до 4 октомври.

Друг срок, който изтича и е важен за избирателите – напълно е възможно да има избирател, чийто постоянен и настоящ адрес да е в различно населено място. Ако този избирател желае да гласува по настоящ адрес, до 10 октомври, той може да подаде съответното заявление до Общинска администрация, като отбележи, че желае да бъде включен в списъка, който се изготвя за желаещи да гласуват по настоящ адрес. Такава възможност със срок до 10 октомври се отнася и за гласуването в националния референдум, който както знаете, ще се проведе заедно с местните избори. Нека гражданите да се съобразят с тези срокове и да подадат съответните заявления.

Възможно е в избирателните списъци, които са обявени и закачени до избирателните секции, избирател да открие някаква непълнота или грешка в името си или пък, липсващо негово име в този списък. До 17 октомври той може да поиска тези непълноти или грешки да бъдат отстранени, отново чрез подаване на заявление до общинска администрация.“

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *