Хората по места са бесни от товMIXAIL KONSTANTINOVа, което става. На тях искам да им повторя – дървената мафия ви удави. Хората са решени това да го спрат. В момента стартираме национална мрежа, нарекли сме я простичко – „За гората“, каза в предаването Панорама на БНТ проф. Михаил Константинов.

До три дни ще функционира сайт със същото име, в който ще се събират всички сигнали, които се подават от страната. Ще се изработят стратегии как може да се осъществи спирането на незаконната сеч, каза още математикът.

Очевидно законът трябва да бъде променен. Той в момента е от 2009 г. – лобистки закон. Законът, който действа в момента, е дърварски закон. Той е за дърварите. Той е закон как да сечем, не е лесовъдски закон. Има начин да се направи лесовъдски закон, предишният беше по-добър, който действаше до 2009 г. Съвсем просто – променя се законът и най-важното – започва да се изпълнява, коментира Константинов.

Няма по-красива държава от България все още. Тя е една от най-богатите държави на природен ресурс. Нямаме нефт и газ, не ни трябват – имаме води, имаме земеделски земи, удивителни минерални води. Това е билетът на България за бъдещето. Това е най-скъпият билет, каза още той.

Не по-различна е ситуацията в районите на Гоце Делчев и Разлог. Продължава унищожаването на горите от дървената мафия, добивът на тикли също е без всякакъв контрол. И как ще се спасяваме от следващите порои, свлачища и потопи? Природата няма да прости алчността на човека!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *