ANEGL GERAKSIEV

Господин Гераксиев, Вие сте човек с опит като общински съветник. Каква е причината за този невиждан наплив от кандидати за общински съветници и в същото време само трима кандидати за кмет в Гоце Делчев?

Може би желанието да участвуват в управлението на общината, като формират политиката и за развитие. Участието в изборите на повече листи за общински съветници го приемам позитивно. Колкото повече участват, толкова по-голям е избора на хората и това би мотивирало по-голяма избирателна активност от страна на населението в общината. А това че кандидатите за кмет са само трима, е може би заради това, че сегашният кмет – Владимир Москов си върши добре работата.

Статусът на общински съветник е въпрос на лична амбиция, престиж, социален статус или нещо друго?

Според мен при всеки е различно. Не мога да ги определя, защото не познавам по-голямата част от участниците за съветници в тези избори. Но бих добавил, че всеки който има знания, опит и желание би следвало да ги даде за развитието и решаването проблемите на общината, без да влага политически пристрастия.

Смятате ли, че хората имат доверие на Общинския съвет?

Мисля, че нивото на последния Общински съвет бе високо. То бе доказано с работата която свършихме през изтеклия мандат. Видимо е преобразяването на града и селата. Прозрачността на взимане на решенията, диалогичността в общуването и търсенето на консенсус за реализиране на политиките на местно ниво, бе водещо. Всичко това води и до увеличаване на доверието на гражданите към Общинския съвет.

Какво по различно могат да очакват гражданите от новия състав на Общинския съвет?

Няма как още отсега да знам състава на Общинския съвет, за да отговоря на въпроса. Но от това, което декларират кандидатите за общински съветници би следвало да очаквам, че ще продължи обновлението на града и общината и че всички ще бъдат отворени към проблемите на гражданите за тяхното решаване.

Каква е Вашата прогноза, за това колко от партиите и коалициите ще успеят да спечелят доверието на хората за да имат свои представители в местната власт?
Трудно е човек да определи кои партии и коалиции ще влязат в новия Общински съвет. Но, наблюдавайки отблизо нещата си мисля, че ще бъдат 7 или 8, не повече.

Защо Вие лично избирате да се включите в изборната надпревара от местната коалиция „За Гоце Делчев“?
Имам знанията, опита, волята и визията за развитието на общината. Същото се отнася и за хората, които са в листата за съветници от местната коалиция „За Гоце Делчев“. Вижте ги добре и сами ще разберете, че ние сме правилният избор с №5 в бюлетината за общински съветници. Знаете, че много отдавна създадохме гражданското сдружение „За Гоце Делчев“ и чрез коалиция със същото наименование участваме в местните избори. Доказали сме чрез работата си, че сме последователни и отворени към проблемите на хората. Знаем какво правим и знаем как да го направим, тоест „знаем пътя и продължаваме“, което е и нашето мото в тези избори.
Ще коментирате ли кандидатите за кметове?
Познавам ги и тримата, но съм работил само с един – господин Москов и в опозиция, а последния мандат, и като председател на Общинския съвет. Създадохме добра координация между кмет и Общински съвет, затова и резултатите са видими. Съвместно са определяни политиките на местно ниво и посоките за развитие. Имаше диалогичност, чуваемост и прозрачност. Затова моето мнение е, че той трябва да продължи напред, в интерес е на гражданството. Има още какво да даде от себе си.
Другите кандидати, и господин Андонов, и господин Шербетов са добри момчета и нищо против тях, но нищо повече не мога да добавя към това. Както е казано в Библията: „По делата трябва да ги съдим“.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *