В страната и света положението e повече от критично! Въпреки изявленията на правителството и президента, първата линия с вируса са всъщност фармацевтите в аптеките. Ако един фармацевт бъде заразен с COVID-19, той има реалната опасност да зарази средно 100 човека на ден. При средно 14 дни без симптоми, то броя на заразените само от един фармацевт може да достигне 1400 души. За фармацевтите също няма осигурени от държавата специални предпазни облекла. Тоест необходимо е да се въведе дисциплина и ред за посещенията на аптеките, за да опазим фармацевта и собственото си здраве.

Ето защо, вижте следните препоръки за посещение в аптеката:

  1. Ограничете посещението в аптеката на възрастни хора. По възможност нека младите, пълнолетни членове на семейството, се включат в осигуряването на медикаментите!
  2. Посещавайте аптеката само в краен случай!
  3. В аптеката влизайте само, ако вътре има по-малко от 2-ма други посетители!
  4. При влизане в аптеката носете предпазно средство на устата и носа си. Това не е задължително да са маски, може да бъде и просто шал или саморъчно направена маска.
  5. Бъдете търпеливи, всеки ще бъде обслужен.
  6. След напускане на аптеката не пипайте очите си и носа преди да измиете ръцете си старателно със сапун в продължение на поне 30 сек!
  7. Проявете разбиране, ако фармацевтите са изморени и ви обслужват бавно. Натоварването върху тях огромно.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *