На 11 юни 2018 г. ,понеделник, от 11.00 часа, Областен информационен център – Благоевград, съвместно с Фонд мениджър на финансови инструменти в България и с подкрепата на Община Благоевград  организира информационна среща на тема: „Финансиране на стартиращ бизнес със средства от европейските фондове“.

На срещата ще бъдат представени възможностите за финансиране на собствен бизнес с финансови инструменти – микрокредитиране със споделен риск по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и инструменти за дялово финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Участниците ще се запознаят също с програмите за подкрепа на начинаещи предприемачи на Европейската комисия – „Еразъм за млади предприемачи“ и „A.L.E.C.O“.

Информацията е полезна за всеки, който иска да рискува и да започне собствен бизнес, но няма необходимите за това средства. Предимство ще се дава на безработни лица и младежи, млади майки извън пазара на труда, предприемачи от уязвими групи, социални предприятия и предприятия в начален етап на развитието си.  Предприемачите с успешен бизнес могат да се възползват от „Еразъм за млади предприемачи“ като предприемач-домакин.

Информационната среща ще се проведе в зала 5 на община Благоевград. Участието е безплатно.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *