Среща с ученици от трите гимназии в Гоце Делчев и ученици от клуб „Към Европа без тютюнев дим, алкохол и наркотици. Децата на Абланица с признателност към Вероника Герин” от СОУ – с. Абланица организира председателят на Районен съд Гоце Делчев д-р Мария Карагьозова. Теми на дискусията бяха превенцията на употребата на наркотици и агресията в училище. Своя опит споделиха д-р Теменужка Любенова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, Алики Циамура – председател на Съюза на жените в гр. Драма, д-р Димитра Патрониду от дирекцията по образование в Драма, студенти от специалността „Социален работник“ от университета в гр. Комотини, преподавателят от катедрата по педагогика в ЮЗУ – Благоевград – главен асистент Марияна Шехова – Канелова.

В своето обръщение председателят на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова  се опита да накара младите хора да се замислят върху фалша на наркотиците и агресията, като израз на безсилие и ограничени ценности в общуването с връстниците или с други хора.  Във форума участваха началникът на Гранично полицейско управление – гр. Гоце Делчев – Илия Сораджиев, секретарят на ОКБППМН към Община Гоце Делчев – Анета Георгиева – Вълева и представителиDSCN7709DSCN7733DSCN7748 на Районно управление Полиция в гр. Гоце Делчев.
Общи предложения за съвместна работа във връзка с превенцията на употребата на наркотици и агресията в училище ще бъдат изпратени  до министерствата на правосъдието в Р. България и Р. Гърция DSCN7736DSCN7717

 

By hronika

One thought on “Как да устоим на наркотиците и агресията”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *