Двойно по-голяма заплата от тиражираната сума получава бившата звезда на времето Емо Чолаков. Напусналият Би Ти Ви синоптик стана метеоролог в държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (РВД), а според обява за работа на същата позиция заплащането възлиза на 10 хиляди лева.

Единствените изисквания, които са необходими, за да се започне работа там, са висше образование, както и отличен английски език. В допълнение към високото заплащане служителите като Емо Чолаков получават и ваучери за храна, както и пари за гориво за пътни. Чолаков обаче не са възползвал от последната екстра и всеки ден пътувал до летището, където е работното му място, единствено и само с метро.

Най-колоритният синоптик в историята на родната телевизия бързо се социализирал в екипа. Всички старши колеги го приели с отворени сърца и той станал техен фаворит. Гордеели се, че имали шанс да контактуват с безподобен зевзек като него, и останали учудени, че въпреки славата, която още го преследва даже в градския транспорт, си бил съвсем обикновен човек от народа.

В РВД всъщност работят и други известни лица. Един от тях е съпругът на бившия министър на правосъдието Цецка Цачева. Архитект Румен Данговски, който отдавна не работи по специалността си, от няколко години се труди в РВД. Преди няколко години, когато Цачева беше председател на Народното събрание, съпругът ѝ беше назначен на работа като инспектор в „Инвеститорски контрол“, където експертите също взимат солидни заплати. Впоследствие той бил преназначен и сега оглавявал цял отдел.

Емо Чолаков все още нямал амбиции за шефско място, защото все пак от такова избяга доброволно. Припомняме, че той беше началник на времето в Би Ти Ви и именно повишението му навлече на главата грозни интриги, провокирани от бившите му колежки Христина Балинска и Станислава Цалова, които се почувствали недооценени.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *