Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота! „Семейството“ Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача (съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота! Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним урока, който ни поднесоха! Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия – докторите! Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там – големият Доктор Валентин Великов!!!

Казва се Саймън Киер. Той е футболист в националния отбор на Дания и играч на Милан. Той не е звезда, няма златни обувки и огромни лични отличия, нито е сред най-добре платените. Днес обаче той влезе в историята на спорта като модерен супергерой. Първо той спаси съотборника си Крис Ериксен, който падна в безсъзнание на терена, като му оказа първа помощ в решаващите първи секунди. След това той помоли съотборниците си да формират „щит“ за защита около падналия спортист, за да го предпазят от светкавици, камери и шокиращи снимки. И след това намери време да отиде на трибуните и да даде смелост на съпругата на пострадалия Ериксен, която беше шокирана да види съпруга си и баща на двете им непълнолетни деца да се бори със смъртта. Както е показано на снимката по-горе.

Скъпи родители, от днес не молете Бог да направи от вашия син нов Меси или Роналдо. Молете се да стане човек като Саймън Киер!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *