Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“. – посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Можете да кандидатствате лично или чрез своята организация на този линк: http://www.BGStandingTogether.org/

А именно: Ако Вие или Вашата организация помагате на българите по време на кризата, свързана с коронавируса, моля, попълнете формуляра от линка по-горе, за да кандидатствате за малка безвъзмездна финансова подкрепа от посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“. Проектите Ви трябва да са вече в процес на реализация. Няма да предоставяме подкрепа за проекти, които все още не са започнати. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер на 1,000 – 5,000 лв. Решенията ще бъдат окончателни.

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. А именно:

Финансовата помощ на Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите и ще бъде предоставяна за проекти, които вече се изпълняват.

Кандидатстването е до 13 часа в понеделник, 30 март.

Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *