Поредица от срещи проведе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Богдан Боцев в населени места в община Сатовча. Той посети селата Сатовча, Слащен, Осина и Годешево и навсякъде бе посрещнат като приятел, като човек на когото местните хора имат доверие. Богдан Боцев разговаря с много хора – на площадите, в на селския пазар, в кафенетата и на улицата, и всички те споделиха с него, че искат животът им да се промени. „Вие казвате да поискаме промяната. Ние я искаме, дано да има кой да ни я даде, защото се живее много трудно в селата. Политиците в народното събрание си нямат представа. Ти си наше момче и вярваме, че ще направиш нещо за нас“, коментираха възрастни хора на площада в Сатовча.

„Измъчваме се от това, че децата ни избягаха и отидоха да си търсят хляба и късмета в чуждите страни“, оплакаха се жени от Слащен и признаха, че най-важното за тях е политиците да създадат добри условия в България, за да се върнат децата и внуците им. Всички хора поставиха като основни и най-наболели проблеми за решаване – осигуряването на работни места и възможности за препитание, подпомагане на земеделието, което е основен източник на препитание в селата, както и промяна на системата на здравеопазване, за да стане по-достъпно и качествено за всеки един човек.

Богдан Боцев подчерта, че въпросът с осигуряване на адекватна лекарска помощ в малките, отдалечени и труднодостъпни села е сериозен и трябва да бъде решен. Това може да стане чрез развиване и създаване на центрове за лекарска помощ в такива населени места, за които най-близката болница, в случая в гр. Гоце Делчев, е твърде далеч. По отношение подкрепата за земеделието, Богдан Боцев сподели пред хората, че досега много се е говорело за нея, но на практика тя все още не е факт. „Аз искам това да се промени и като част от екипа на „БСП за България“ ще се боря в големите търговски вериги да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти. Ще настоявам също за контрол на тавана на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства и за финансиране на база реално произведена продукция“, категоричен бе кандидатът на „БСП за България“.

ПРЕДИЗБОРНА ПУБЛИКАЦИЯ, СПОРЕД ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *