07 Ivan Gerov

Г-н Геров, защо решихте да бъдете част от екипа на успешния кмет?

През годините г-н Москов и общинската администрация не веднъж доказаха, че работят в полза на обществото и града. Изграден е екип от опитни хора, отдадени на работата по развитие и благоустройство на общината ни. Доказателство за това са не малкото осъществени проекти, както и такива, по които се работи в момента. Зад успешния кмет стоят и успешни хора, в лицето на кандидатите за общински съветници от БСП.

Като млад предприемач, как оценявате бизнес средата в Гоце Делчев?

Занимавам се с бизнес вече 11 години (във фирма с 22 годишна история) и мога да кажа, че общината винаги е била ефективен партньор на бизнеса в региона. За разлика от други места в страната, тук има работещ бизнес и местната власт му подава ръка. Възможностите на една община да насърчава местната икономика не са големи и са свързани най-вече с едни приемливи нива на местните данъци и такси, с осигуряването на нормална инфраструктура.
Големият въпрос с икономиката, работните места и с възнагражденията е въпрос към държавата и нейната регионална политика.

С решаването на кои проблеми ще се ангажирате, ако бъдете избран за общински съветник?

Като представител на бизнеса, разбира се, че усилено ще работя по всички инфраструктурни проекти. Ние, като жители на Гоце Делчев, както и фирмите работещи на териториятa на общината, виждаме ползите от обновяването на пътната настилка в града, както и връзките с близките села. Ще работя за насърчаване на публично-частните партньорства в общината, грижата за общинската собственост. Бих работил за подобряването на връзката между бизнеса и професионалното образование и смятам, че общината може да бъде част от този процес.
Една от предпоставките за връщането на завършилите квалифицирани кадри с млади семейства, е изградената красива и достъпна среда за живот. Като баща на две деца бих работил по проекти за изграждане на още нови детски площадки, обновяване на още зелени площи, както и по поддържане на изграденото до момента. Удовлетворен съм, че с новата зала Арена Неврокоп се открива възможност за развитие на политика по привличане на все повече млади хора към различни видове спорт.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *