„Това, което направи колегата Георги Андонов е героизъм, който не трябва да бъде забравян и пренебрегван. Самият той се нагърби да разговаря с премиера и прояви личната си ангажираност към каузата „Пирин” (Гоце Делчев). Бяха осигурени необходимите средства за ремонтирането на стадиона, който ще се превърне в едно съвременно спортно съоръжение. Ако не бе личната намеса на Георги Андонов и контакта с премиера средствата нямаше да бъдат осигурени и ние държим това да се знае. Сега остава да се свърши всичко в срок,” каза народният представител Кирил Добрев след заседанието на УС на отбора, чиито членове са двамата депутати.

От УС заявиха увереност, че съоръжението ще бъде готово навреме и си дадоха срок до 5 август всичко да бъде завършено. „На стадиона се работи усилено и работата върви. Ясно е, че сме малък клуб и че има определени настроения срещу нас, но нашата задача е да си свършим работата. Важното е да се следват приоритетите на клуба” – коментира Георги Андонов.

Председателят на УС Антонио Сакаджийски гарантира, че клубът има финансова стабилност и са осигурени средствата за нормалната му работа. Той добави още, че се работи по селекцията, в която основна дума има треньорът Яков Папарков. „Ясно е, че не сме нито „Лудогорец”, нито ЦСКА, „Левски” или „Ботев” (Пловдив) да речем, но разполагаме със своите финанси за селекция. Вярно е и че разговаряме с много играчи, които са попаднали в полезрението на треньора. Истина е също така, че някои от тези, с които разговаряхме си намериха други отбор. Други пък се оглеждат за оферти от по-големи клубове и от чужбина, което е напълно нормално на футболния пазар. Ще продължим с привличането на нови състезатели до затварянето на трансферния прозорец на 30 август,” даде да се разбере клубният началник. „Няма начин да няма сътресения в отбора и да има промяна в сравнение с предната година, това е неизбежно,” лаконичен бе той по повод освобождаването на играчи от шампионския тим, спечелил историческата промоция за „А” група. „Пирин” (Гоце Делчев) не се е отказал от желанието си да привлече халфа на „Светкавица” Славчо Шоколаров, за което обаче пречка за момента е действащият му договор с клуба от Търговище.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *