Сдружението на Югозападните общини е домакин на петата конференция по проект „POWER – Европейска мрежа на жените – кметове – за равенство в обществения живот“. Целта на проекта е да се насочи общественото внимание към стимулиране на по-голямо участие на жените в политическия и обществен живот. Конференцията бе открита днес  от Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград и председател на СЮЗО.

Участват  представители на местната власт в Югозападна България и международни партньори от Италия, Испания, Хърватска и Македония.

Програмата предвижда работна част с презентации на дами, работещи в областта на местното самоуправление, като Минка Капитанова, кмет на община Гърмен; Христина Шопова, заместник кмет на община Благоевград, Зорница Кралева, заместник кмет на община Благоевград;  Сашка Въчкова, заместник кмет на община Банско; Евгения Георгиева, заместник кмет на община Симитли; Фиданка Котева, заместник кмет на община Струмяни; Минка Сарагьозова, заместник кмет на община Петрич; д-р Мария Копанарова, председател на ОбС – Разлог и др.

Днес предстои посещение на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“, където учениците ще представят своят поглед върху темата „Културни модели, съчетаващи участието на жените в политическия и икономически живот“.

На 2 и 3 юни, международните партньори ще бъдат гости на община Гърмен, която е единствената община в Югозападна България, управлявана от жена. В общината ще бъдат представени резултати от проекти, финансирани със средства от ЕС и ще бъдат популяризирани природните и културни забележителности на региона.MINKA-KAPITANOVA

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *