За кратко време, втори случай на откъртване на парче от фасадата на жилищен блок, разтревожи жителите на Гоце Делчев.
Инцидентът е констатиран от служители на община Гоце Делчев. Блокът се намира на улица „Полк. Дрангов“ бл. 34 в централната част на града.

49_n

След случая от средата на февруари, на улица „Търговска“, отново заради атмосферните условия и състоянието на сградата, се отчупва парче от фасадата й. В тази връзка, община Гоце Делчев напомня, че безопасността на жилищните сгради и тяхното поддържане, е задължение и отговорност на собствениците и живеещите в тях.
„Община Гоце Делчев е на разположение да окаже всякаква методическа и техническа помощ, в случай, че в такива жилищни сгради бъде констатирано пропукване или опасност от отчупване на части от фасадата, мазилката или покрива. Необходимо е живеещите в по-стари жилищни кооперации, да бъдат по-бдителни и заинтересовани, да оглеждат по-често сградата в която живеят и в случай на констатирано от тях пропукване, отчупване или опасност от такова, да сигнализират в община Гоце Делчев. За да бъде гарантирана безопасността както на живеещите в тези сгради, така и на преминаващите, е необходимо активно участие и отговорно отношение от страна на всички заинтересовани страни“ – призова кметът Владимир Москов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *