Днес в двора на социалното предприятие „Цветен град“, град Гоце Делчев, до градския парк, официално бе открита нова оранжерия финансирана по проект „Подкрепа на социалните предприятия и насърчаване на заетостта“, акроним SoSEDEE, чрез договор за безвъзмездна финансова помощ по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V- А Гърция – България 2014 – 2020 г.

На събитието присъстваха Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и общински съветници, представители на изпълнителите на строежа, директори на училища и детски градини, екипът за изпълнение на проекта, Емилия Траханарова – управител на социалното предприятие „Цветен град“, граждани и гости на града. Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи църковен водосвет за здраве и успех на новото начинание.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов отправи приветствие и специални благодарности към екипа на общината, разработил и защитил европейския проект и към фирмата, извършила строителните дейности, като подчерта, че това е много важна стъпка за града и региона, даваща възможност за трудова заетост и придобиване на нови професионални умения за хора от уязвимите групи. Кметът Москов подчерта, че освен за зацветяване на обществените площи в града и селата на общината, оранжерията има капацитет да предлага цветя за лично ползване и за нуждите на фирми и граждани от региона. Благодарение на социалното предприятие „Цветен град“, град Гоце Делчев и селата в общината ще станат по-цветни и красиви. Приветствие към гостите отправи и Емилия Траханарова, директор на социалното предприятие, която също изказа своите благодарности за модерната придобивка. Тя акцентира върху съвременните възможности, които са предвидени работата на оранжерията и изрази увереност в успешното развитие на социалното предприятие.

Новата придобивка бе официално открита с прерязване на лента от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, народния представител Богдан Боцев и председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев. След церемонията, присъстващите имаха възможност да разгледат модерните съоръжения в социалното предприятие.  

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *