Днес най-старото и авторитетно училище в град Гоце Делчев отбелязва своя патронен празник. За 100 годишния юбилей учители и ученици бяха подготвили множество интересни инициативи, част от които успяха да реализират преди обявяване на извънредното положение. Днес всички празнуват он лайн. Тържеството за 100 годишнината остава за месец октомври. В днешния празничен ден кметът на Община Гоце Делчев изпрати поздравителен адрес до ръководството, екипа от преподаватели, до всички бивши и настоящи учители и ученици на ПМГ „Яне Сандански“, в който се казва:

Щастлив и горд съм, че мога да Ви поздравя със 100 годишния юбилей на нашата гимназия – Природоматематическа гимназия „Яне Сандански” гр. Гоце Делчев. Една впечатляваща годишнина, с която могат да се похвалят малко учебни заведения в страната.  

За тези 100 години ПМГ „Яне Сандански” в гр.Гоце Делчев се превърна в нещо много повече от институция. Нашата гимназия е пазител на българската просвета, духовност и традиции, център за образование, култура и възпитание в патриотизъм, едно свещено място, на което се сбъдват мечтите на поколения ученици!

ПМГ „Яне Сандански“ се утвърди през годините като водещо учебно заведение не само в областта, но и в страната. От училищната скамейка през годините тръгнаха редица лекари, юристи, икономисти, творци и много други прекрасни специалисти с различни професии, които разнасят славата на родния ни край не само в България, но и по света!

Уважаема госпожо Божикова,

Скъпи бивши и настоящи учители и ученици,

Бъдете здрави, щастливи и все така мотивирани да пазите родолюбието, традициите и доброто образование, както и досега!

Бъдете все така добри професионалисти и дерзайте смело по пътя на свещеното ви просветителско дело!

Вярвам, че всички усмихнати лица и успешно реализирани Ваши ученици са най-голямата оценка и награда за всеотдайния Ви труд!

Честит юбилей! За още много успешни години!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *