Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с отбора на SmartyKids Gotse Delchev, който преди броени дни се завърна от Международна олимпиада по ментална аритметика Horis 5 в Египет. В проведеното състезание в Египет се включиха 8 държави. Присъствено бяха 150 деца, като 9 от тях от България, от които 6 от Гоце Делчев.

Всичките шестима представители на гоцеделчевския отбор, водени от ръководителя Ангел Атанасов, спечелиха призови места – Атанас Гемеджиев – Супер Шампион (категория 2009-2010), Костадин Сораджиев – Супер Шампион (категория 2009-2010), Харизан Тамахкяров – Супер Шампион (категория 2011), Цветелина Жилева – Шампион (категория 2014), Мартин Черкезов – Шампион (категория 2015) и Гергана Жилева – 1во Място (категория 2014).

„Гордеем се с вас и вашите успехи. Пожелавам ви още много такива победи в науката и в живота“, пожела на шестимата ученици кметът Владимир Москов. На всеки от тях той подари книга за живота и делото на патрона на града – Гоце Делчев. На свой ред, шестимата шампиони демонстрираха своите знания и умения, като показаха в какво се състои състезанието по ментална аритметика и решиха няколко задачи за възможно най-кратко време.

„Благодарим ви за подкрепата и помощта, и за това, че ни давате възможност да покажем на света колко умни деца има в нашия град“, сподели преподавателят и ръководител на отбора на SmartyKids Gotse Delchev Ангел Атанасов.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.