Днес кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно със заместник кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и кмета на с. Брезница Иса Сакали откриха втори кръг от националния офроуд шампионат на България. Най-голямото село в общината е домакин на тридневното състезание за високопроходими автомобили. 16 състезатели от България, Гърция и Северна Македония ще демонстрират своите умения в клас СОФТ – трасе със средна сложност и клас ХАРД – тежко трасе с пилот и навигатор из Южен Пирин в землището на село Брезница. “Trophy Breznitsa -2022”  ще се проведе изцяло по правилата на Българска федерация по автомобилен спорт, като надпреварата ще се състои в три етапа, с обща дължина на трасето над 80 километра.

Шампионите, постигнали най-добро време, ще бъдат обявени и наградени в неделя от 15.00 часа на централния площад в село Брезница. Сред състезателите е и Ахмед Чолак от селото домакин. 

Организатори на събитието са инициативен комитет от село Брезница, кметство Брезница, община Гоце Делчев. Местни фирми спонсорираха провеждането на “Trophy Breznitsa – 2022”, което е голямо спортно събитие за общината, региона и страната.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *