Днес официално бяха открити завършените обекти по проект «Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев», спечелен и изпълнен от община Гоце Делчев.
Проектът бе финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., Схема за безвъзмездна финансова помощ. Неговата стойност е 6 041 135,91 лева, от които 5 739 079,11 лева е финансирането от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г.” и 302 056,80 лева е собствения принос на Община Гоце Делчев.
Кметът на общината Владимир Москов благодари на екипа от експерти и изпълнители, който успешно реализира всички предвидени ремонтни дейности в рамките на определения срок.

DSCN2829DSCN2771
На официалното откриване присъстваха също заместник – кметовете Валери Сарандев, Богдан Боцев и Саид Иброш, общински съветници, както и представители на фирмите – изпълнители. Отец Стефан освети новите придобивки , а лентата на обновения парк «Панорама» преряза кметът на община Гоце Делчев.
Със средствата по проекта е реконструирана и рехабилитирана улична мрежа в гр. Гоце Делчев, включваща 28 улици с обща дължина от над 7 385 метра. Подобрено е транспортно – комуникационното състояние на улиците, реорганизирани са местата за паркиране, направено е ново улично озеленяване. Подобрена е жизнената среда в благоустроените територии в близост до жилищните райони, чрез рехабилитация на съществуващи зелени площи и реконструкция на междублоково пространство. Изцяло обновени са парк „Панорама“, зелените площи на ул. „Сливница“ и междублоковото пространство на ул.“Щип“. Монтирано е ново енергоeфективно осветление по улиците, в зелените площи и парка.
«Направеното по проекта е за всички нас, затова е важно всеки жител на общината ни да има отговорността да го пази», каза Владимир Москов и допълни, че за опазване на парк «Панорама» е осигурена денонощна DSCN2776охрана.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *