По повод Деня на победата и 72-та годишнина от края на Втората световна война, ветераните от войните в община Гоце Делчев получиха днес благодарствени адреси от кмета Владимир Москов. По традиция, на този ден те получават и специален празничен обяд, осигурен от Домашния социален патронаж.

Общо 7 са ветераните от войните в общината и всички са на възраст над 90 години. Най-възрастният е Иван Кутинов, който в момента е на 97 години. Освен него, още четирима са ветераните от войните, които живеят в град Гоце Делчев. Това са: Кирил Анадолиев, Ибрахим Чаталбаш, Георги Куртев и Ангел Тинчев. Останалите двама са жители на две от селата в общината – Манол Киричков е от село Борово, а Уруч Зърбаш е от село Лъжница.

В изпратения до всеки от тях Благодарствен адрес се казва:

„Приемете моите поздрави и благопожелания по повод Денят на победата. Позволете ми да изразя своето безкрайно уважение и почит към Вас, и да Ви отправя най-искрените ми пожелания за много здраве и спокойно дълголетие.

Вие сте от хората, с които всички ние можем да се гордеем – истински боец, ветеран от войните, пример за подражание на млади и стари, достоен наследник на славните войводи в Пиринския край!

Приемете от мое име и от името на гражданите на община Гоце Делчев, нашата признателност и благодарност за Вашия патриотизъм, самоотверженост и участието Ви във войните за освобождението на нашата Родина!

Бъдете жив и здрав, запазете своя силен и несломим дух, за да сте все така наш ценен наставник и пример за бъдещите поколения!“      

На снимките: Най-възрастният ветеран от войните в Гоце Делчев Иван Кутинов, който положи цветя на паметника на загиналите във войните по време на тържеството на 6 май 2017 г.

                      

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *